Sista vilan

Grundidéen?

Det är alltid en stor förlust när en familjemedlem går bort. När ett husdjur som blivit ens nära vän eller kanske ens bästa vän avlider blir saknaden och tomheten påtaglig. Denna hemsida skapades för att hjälpa dig finna all information du behöver veta på ett och samma ställe om ett djurs begravning, så att du med sorg efter att ha förlorat någon ska slippa ringa runt och ta reda på vad som gäller.

Vissa kommuner tillåter att man begraver döda husdjur, både inom och utanför tättbebyggt område. I andra kommuner är det helt förbjudet att gräva ner djurkroppar. Därför måste man alltid kolla sin egen kommuns regler. Ofta har kommunen anvisningar på hemsidan om vad som gäller för begravning av döda husdjur.

Stockholms kommun t.ex. tillåter bara begravning av djur som är kremerade, dessutom måste begravningen ske på en djurkyrkogård.

sis-1
children-dog
Att ha en grav att gå och sörja sitt bortgångna djur kan även ge en inre frid, vi har förstått att många familjer tycker detta är en bra idé så att barnen har ett ställe de kan gå till för att “hälsa” på sin vän. Vanliga frågor och konstaterande är även:

  • “- Om jag skulle begrava mitt husdjur på min tomt vad gör jag om jag en dag måste flytta? Det skulle vara lättare med en begravningsplats att gå till någon ananstans, då skulle det inte göra någonting om jag i framtiden bestämde mig för att flytta från huset.”
  • “- Jag bor i lägenhet och har ingen möjlighet att sprida askan, att ha en urna hemma känns inte heller bra.”
  • “- Jag tog inte hem urnan med aska för jag skulle aldrig orka med två separationer. Det skulle vara lika jobbigt att skiljas från askan vid ett senare tillfälle.”
  • “- Vi tycker om att veta var vår avlidna hund kommer att ligga begravd på ett vackert och lugnt ställe vi kan besöka.”
  • “- Vart ska jag göra av askan om vi bestämmer oss för att kremera? Vi vill inte att han bara ska slängas bort.”
  • ” – Jag ser framför mig att hon ska vila på en fin kyrkogård och att hon ska leva vidare genom att hennes aska ska ge näring åt naturen på denna vackra plats.”
https://biqle.me can i fuck your pink pussy.